Εγκαταλελειμμένο το κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Επανομή

Εγκαταλελειμμένο το κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Επανομή

Αρ. Πρωτ. 9151/22.04.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα το κάμπινγκ του ΕΟΤ στον Δήμο Επανομής. Συγκεκριμένα, 4.500 στρέμματα αναζητούν επενδυτή, καθώς ο Δήμος Επανομής βρίσκεται στην αναμονή για να λάβει από το αρμόδιο Υπουργείο τον τίτλο κυριότητας, ο οποίος και θα σημάνει την αξιοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα κάμπινγκ της χώρας μας. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δίνει το πράσινο φως για την αξιοποίηση της έκτασης των 4.500 στρεμμάτων.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του δήμου περιμένει να λάβει τον τίτλο κυριότητας, έτσι ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει σε ειδική περιβαλλοντική μελέτη, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως Natura. Η υλοποίηση οποιασδήποτε παρέμβασης στην περιοχή, μπορεί να γίνει μόνο εάν προηγηθεί η συγκεκριμένη ειδική περιβαλλοντική μελέτη, διαδικασία που απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει άμεσα να επέμβει στο συγκεκριμένο ζήτημα, έτσι ώστε να μπει τέλος στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, διότι πρόκειται για περιοχή, όπου ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες δέχεται μεγάλο όγκο τουριστών και επισκεπτών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε ενέργειες, προκειμένου να δοθεί άμεσα ο τίτλος κυριότητας στον Δήμο Επανομής, έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος Επανομής να προχωρήσει στην αξιοποίηση του κάμπινγκ του ΕΟΤ;

Απάντηση Υπουργείου